Moestuin Juni 2012

Moestuin Juni 2012

woensdag 11 april 2012

Eerste oogst dit seizoen Rabarber, Radijs & Paardenbloem.


Vandaag was het zo ver, de eerste echte oogst van het nieuwe seizoen. Rabarber, en het eerste bosje radijsjes. Verder met de kinderen op jacht geweest naar paardenbloemen. Op de tuin (ook de paden van de moestuin dan) hebben we er in totaal 250 gevonden.

De radijzen gaan zonder bewerking ons mondje in, wat betreft de rabarber daar heb ik Jam van gemaakt (helaas nog zonder weckketel, maar het is vast leuk oefenen met mijn nieuwe potjes). En redelijk gelukt.
Van de paardenbloemen heb ik paardenbloemen stroop gemaakt. Het is niet zo stroperig als zou moeten, maaar het smaakt echt hetzelfde als honing. Heerlijk!

4 opmerkingen:

 1. Hallo! Ik ben wel erg benieuwd hoe je paardebloemstoop heb kunnen maken?? Wil je me ook vertellen?

  Groeten Ann-Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 250 paardenbloemen in 500 ml water (of iets meer) en dit goe laten doorkoken, hierna 450 ml van het overgebleven water met 1 kilo suiker (ja echt) en dit laat je 10 min doorkoken (voor de frisheid kan je wat cintroensap, sinasappelsap erbij doen).
   Dit heet in potten gooien en zo snel mogelijk dicht doen.

   Verwijderen
 2. Ok dank je wel, zal morgen al met zoontje opzoek gaan naar paardenbloemen :) En je hebt inderdaad een hele mooie moestuin, knap gedaan! Ik ben zelf een beginnende beginner, dus ik neem dit jaar nog genoeg met een paar "vierkantemetertuinbakken" hier thuis, volgende jaar een klein stukje bij de volkstuinen en over 10 jaar of zoiets dan heb ik misschien mijn droom vervuld :) Fijne avond verder!

  Groeten Ann-Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Succes met zoeken, bedenk waar je ze plukt (honden die plassen etc) eventueel snel extra afspoelen. En in plaats van kristalsuiker kan je ook gelei suiker gebruiken, maar de vraag is wat beter is. de 2e nog niet zelf geprobeerd.
   Ben benieuwd!

   Verwijderen