Moestuin Juni 2012

Moestuin Juni 2012

vrijdag 27 januari 2012

Doorstart zaaien


Helaas is het de afgelopen weken geen top weer. Echt onkruid wieden, opruimen, snoeien en schilderen dat gebeurt even niet.

Wel heb ik gister mijn best gedaan weer van alles te zaaien, mn in de kas (verschillende soorten sla, pak-soi, snijbiet, bloemkool & knolvenkel). Ook buiten heb ik sla en in de platte bak rucula gezaaid. Het is maar de vraag of het opkomt, maar je kan het altijd proberen.

Thuis nog een ander leuk "tuin"dingetje begonnen. Kiemzaden kweken. Ik ben benieuwd.
De bataat lijkt niet echt wat te worden, de wortels sterven af. Misschien doe ik later een nieuwe poging.

3 opmerkingen:

 1. Hoi, dat fotootje boven aan deze bladzijden is dat jou moestuin? Zo ja wat heb jij een mooie moestuin. Die van mij ziet er heel anders uit, wij hebben geen tegels er tussen. Wij hebben gewoon een geheel. Je heb me stof gegeven om over na te denken.
  Groetjes Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook geen tegels, een slingerpaadje en een verwildert labyrint, maar ik had tot nu toe ook geen groente, maar wel kruiden. Toch wil ik dit jaar eens gaan proberen met wat groente, heel voorzichtig met dingen die je in de koude grond kan zaaien of ik koop wat jonge plantjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als antwoordt op je vraag,

  Ja dat is mijn moestuin. Ooit gestart met de tegels omdat ik kids heb (die toen nog wel heel jong waren) en hun uitleggen waar ze wel en niet mochten lopen, was moeilijker als dit. Inmiddels ben ik er erg blij mee, en houdt ik het lekker zo.

  Bedankt in ieder geval. Wel benieuwd waarover ik je heb laten nadenken ;-)

  Verwilderd vindt ik overigens wel erg gaaf!!! Ik kan dat niet (niet alleen vanwege de kinderen, ben ook gewoon een structopaat) maar ik vindt dat echt heel erg mooi.

  Jooze

  BeantwoordenVerwijderen