Moestuin Juni 2012

Moestuin Juni 2012

vrijdag 24 januari 2014

Blauw!!

Deze week stond in het teken van een beetje kleur geven aan de tuin. En we hebben gekozen voor blauw! Allereerst het picknicktafeltje van de kinderen gedaan. Ziet er mooier uit als het is, er zitten toch wat rotte stukjes tussen. Ook de pootjes zijn hierdoor wat korter.... 
Daarnaast verder gegaan met onkruid weghalen (ook tussen de tegels). En ik heb een compost hoop omgezet. Nog 1 te gaan. 

En wat betreft het zaaien en oogsten was deze week de knoflook aan de beurt. Productief weekje weer.

zaterdag 18 januari 2014

Compost, onkruid en de bollen komen op!

Weer een weekje verder. En wederom een week met top weer. Het is ook te merken op de tuin. Het wordt steeds drukker.
Van de week vooral druk bezig geweest met onkruid wieden in de fruit en bloemen tuin. Het begint aardig onder controle te komen. 

Vandaag gestart met verdelen van de compost over de groente tuintjes. Verder het onkruid tussen de tegels verwijderen. Het wordt steeds netter. De vraag is of we het winterklaar maken, of gestart zijn met het nieuwe seizoen. De planten gokken op het laatste. Ook de bollen komen op.
Thuis is het seizoen in iedergeval gestart. De eerste zaadjes zitten in de grond (pepers, paprika's artisjok en aubergine).

zondag 12 januari 2014

Groente tuintjes af

Waar ik dacht weken mee bezig te zijn hebben we in een lang weekend af gekregen. Alle groente tuintjes zijn van een rand tegels voor zien. Met dank aan manlief die vrijdag en zaterdag keihard heeft geholpen. En met dank aan Michelle die mij geholpen heeft aan een grote berg tegels. Blij!!!

woensdag 8 januari 2014

Tijd voor hardware

KZolang er nog niet gestart hoeft te worden met het grote zaai, wied en oogst feest. En het ook nog heerlijk weer is, is het tijd voor hardware. Gestart vandaag met het opkalefateren van de groente tuintjes. Het hout aan de randen begint behoorlijk weg te rotten. En nu gekeken of dat met stoeptegels mooi is op te lossen. 1 tuintje gedaan en ik ben tevreden. Wel een pokke klus en nog vele tegels nodig. Maar dit wordt het wel. Komende weken genoeg te doen.

zaterdag 4 januari 2014

Eerste oogst 2014

Ja het is gelukt de eerste oogst van 2014. Pastinaak en een berg spruiten. Verder druk bezig om op te ruimen. Het blijft warm, dus er blijft onkruid komen... Verder hebben we het vat leeg laten lopen, stel dat het toch nog gaat vriezen. 
Wat we overigens niet hopen, de appelboom loopt al uit, helaas.

Oogst 2013

Ja,ja daar is ie dan de oogst van 2013. Iets minder goed tuinjaar dan vorig jaar. Maar we zijn dik tevreden. ABC kruid 12 stuks Aardappels 6,75 kilo Aardbeien 2 kilo en 16 handen Aardperen 900 gram Appels 23 stuks Asperges 57 stuks Basilicum (groen) 1 portie Biet (Chioggio) 3 rijen Biet (gele) 3 rijen Biet (rode) 4 rijen Bos bloemen (veel) Bosui 4 stuks Bramen 6 handen Chioggia biet 80 gram Courgets (geel) 14 Courgets (groen gestreept) 31 stuks Druiven 2,5 kilo Eikenblad sla 3 kroppen Frambozen 2.2 kilo en 40 handjes Gele paprika 7 stuks Knoflook 13 bollen Komkommer 7 Kruisbessen 350 gram Lolo roso groen (sla) 10 kroppen & 5 porties snijsla Mais 16 stuks Mosterdsla 3 portie Paksoi 7 Palmkool 13 Paprika 18 stuks Pastinaak 8 stuks Peterselie 11 bossen Pompoen Uchi Kuri 6 stuk Pruimen 8 stuks Rabarber 60 stelen Radijsjes 5 bossen Rode Biet 240 gram Rode bessen 1,8 kilo Rucula 29 porties Snijbiet 105 stelen Spaanse pepers 5 stuks Spagetti pompoen 17 stuk Spinazie 1,5 kilo Tomaat ((kleine) 79 stuks Tomaten (groot) 94 stuks Ui (gele) 48 Ui (rode) 41 Witte bessen 700 gram Wortels 15 bossen Zwarte bessen 1 kilo