Moestuin Juni 2012

Moestuin Juni 2012

woensdag 30 oktober 2013

Paddenstoelen poging 2

Zoals in de voorgaande verslagen te lezen is heb ik veel ideeën voor de tuin. Na een giga herfst storm afgelopen maandag is het moment gekomen om te starten met idee 1, paddenstoelen kweken. Voor paddenstoelen kweken heb je vers hout nodig, waar niet al allerlei andere schimmels inzitten. Inmiddels is er genoeg hout te vinden. Mijn keus is gevallen op een mooie boom die de Jota toren ondersteund heeft nadat deze bijna omviel. Symbolisch boompje zeg maar ;-). Ook het broed is inmiddels besteld (http://www.homegreen.nl/index.php). Nu maar afwachten tot ik alles bij elkaar heb en dan wordt het boren pluggen besproeien etc. Voor de echte volger, ja ik heb het eerder geprobeerd, deze stammetjes waren echter uitgedroogd. Laatst wel wat paddenstoelen op die stammetjes gezien, maar ik ben niet overtuigd dat dit ook de paddenstoelen zijn die ik heb geprobeerd te kweken.

dinsdag 15 oktober 2013

Winterklaar Deel 4; De kas

Vandaag de kas afgemaakt. Het meeste werk zat hem in het uitgraven en nieuwe grond storten. In de kas is namelijk niet genoeg wisselteelt dus nieuwe grond werkt goed tegen ziektes. Verder vooral opgeruimd, de spiralen voor komend jaar klaargezet en nog wat sla etc gepoot.

Wensen; een nieuwe tuin klok.

Winterklaar Deel 3; Fruittuin

Deel 3 van de grote schoonmaak is de fruittuin. Dit betekende vooral veel onkruid weghalen en snoeien. Ik ben erg blij met het resultaat. Ook de planten naast de fruittuin weggehaald. Dit is een mooie plek voor paddenstoelen.

Wensen; nog 2 fruitboompjes & paddenstoelen!

dinsdag 1 oktober 2013

Winterklaar deel 2 "Vijver en stoepje"

de Vijver was wat betreft het winterklaar maken minder werk. Mn de vijver leeggehaald wat "onkruid" betreft. Verder het onkruid rond de vijver en al het onkruid rond het huis weggehaald. Niet veel werk, knapt wel op. Wensen; - Nieuw raampje in de deur - Huisje opruimen en opknappen (oa verven hoekje bij de pomp). - Bak naast huisje uitzoeken.

Winterklaar Deel 1; " Achtertuintje"

In Deel 1 van het winterklaar maken mijn achtertuin. Dit is voor mij toch een best belangrijk stukje van de tuin. Hier drink ik s ochtends namelijk graag een kopje thee, met een beetje geluk in het zonnetje. In de zomer heb ik het alleen voor elkaar gekregen om het gras op kniehoogte te krijgen. En bloemen etc waren er niet zo veel. Ik heb om iets meer privacy te krijgen de hazelnoot verplaats. Ernaast heb ik een nieuwe roos geplant. Aan de andere kant moet ook nog een hazelnoot komen. Naast het bankje staat nu een mooie klimplant, en het vogelhuisje op de stam van de kers moet ervoor zorgen dat ik er in de wintermaanden wat te zien heb ;-). Aan de zijkant van ons huisje, een mini buitenkeuken met erboven een druif, waarvan ik hoop dat we er het komende jaren heerlijke druiven van oogsten. Wensen lijstje; - Hazelnoot 2. - Steentjes vastmetselen en worteldoek ertegen aan (binnenkant).