Moestuin Juni 2012

Moestuin Juni 2012

maandag 30 juli 2012

1000 litervat en een lekkere meloen

Ja het is eindelijk gelukt, man lief heeft het 1000 litervat geplaatst en aangesloten. Dus laat het vannacht nog maar een keer zo regenen! En ja we hebben een pomp, maar water uit de grond is koud, heel erg koud en dat vinden planten zeker in de kas niet leuk. Daarbij is het handig dat dit vat aan de andere kant van de tuin staat, zodat ik niet met de gietertjes de hele tuin door hoeft te lopen, maar de helft van de tuin. En dan jawel, een meloentje gegeten, ze blijven klein, maar de schil is ook dun en ze zijn erg lekker!

Eten uit eigen tuin

Tja daar is de moestuin dus voor, om uit te eten. Hier een aantal van de maaltijden die ik de afgelopen week gegeten heb.
Bieten carpacio, met eigen bieten, bos uitjes, en bietengroen.
Uiensoep, met eigen uien, maggiplant & bieslook.
Tomatentartin, met eigen tomaten, rozemarijn en tijm.

woensdag 11 juli 2012

Aardappels oogsten met flip

Van de week hadden we het al gezien, ziekte in de aardappels. Dat betekende dat er gerooid moest worden. Nou wilde Tycho hier erg graag bij zijn dus hadden we bedacht dat dit vandaag moest gebeuren. Als klap op de vuurpijl bleek hij ook nog eens flip de beer mee te krijgen van school dus die kon mooi "helpen". Het schat zoeken kon beginnen.
Met als resultaat een mooie oogst, met ook de allereerste tomaten (waar er erg weinig van overblijven, want tijdens het harde werken, waren er mysterieuse tomaten snoepers. Ook werden er een bos uien geoogst, een bosje kamille voor de thee en een bos mooie bloemen voor op tafel. Een top dag zou ik zo zeggen.

woensdag 4 juli 2012

Meloentjes & Oogsten

Ook vandaag weer een heerlijk dagje op de tuin gehad! Veel bezig geweest met onkruid wieden, grasmaaien etc. Het weer zat ook echt mee. In de kas kwam ik erachter dat mijn meloenplant goed bezig is (vorig jaar had ik per ongeluk de hoofdstengel doorgeknipt dus dag plant) dit jaar hoop ik voor het eerst meloenen te oogsten. En ook bij de aubergine zag ik al bloemknoppen zitten.
Mee naar huis ging een grote mand vol eten; paksoi, knolvenkel, rode en zwarte bessen, bieten, rucola & koolrabi. Dat wordt heerlijk eten vanavond!

maandag 2 juli 2012

Ongewenste nachtgasten & wederom oogst

Helaas op de tuin last gehad van ongewenste nachtgasten. Allereerst werd er ruim een week geleden ingebroken op enkele huisjes op de tuin. Vreemd want er is niks weg! Helaas zijn er wel wat deuren kapot. Zelf heb ik hier gelukkig geen last van gehad, helaas zijn er wel andere nachtgasten geweest. Slakken die zich hebben losgelaten op mijn naaktzadige pompoen, ik ben benieuwd of dat nog wat gaat worden....
Verder heb ik vandaag weer een heerlijk maaltje van de tuin gehaald. Naast wat snaai goed als bessen en de laatste restjes aardbeien vanmiddag een bordje rucula gegeten. Voor vanavond (en voor de inmaak) bietjes. Morgen mogen ze aan de aardappeltjes met doperwtjes en kapucijners.