Moestuin Juni 2012

Moestuin Juni 2012

dinsdag 26 juni 2012

Gister en vandaag vooral op de tuin geweest om te oogsten. Met als resultaat dat we gister als lunch aardbeien op brood hadden, de kids de komkommer opgegeten en hebben en 's avonds; pesto van eigen basilicum, een heerlijke salade van kapucijners, sla salade, en een gebakken knolvenkel. Vanavond staan worteltjes met doperwtjes en de eerste oogst aan aardappels op het menu.

zondag 24 juni 2012

Bak af & starten met bloementuin schoonmaken

Gister hard aan de klus geweest. Allereerst heeft man lief de bak aan de zeikant van het huisje afgekregen. Daar ben ik dus heel erg blij mee, want het scheelt veel bende op de tuin! Ik ben gestart met het schoonmaken van wat oorspronkelijk de bloementuin was. Of dat het blijft weet ik nog niet. Maar het onkruid moest echt weg, hier een foto Rechts zo zag de hele tuin eruit en links heb ik al schoongemaakt. 1 Voordeel daar krijgen de echte bloemen die ik ooit heb neergezet in ieder geval weer zon! De dag konden we afsluiten met een heerlijke tuin bbq. Elk jaar hebben we een feestdag op de tuin waarbij onze Turkse medetuinders een bbq verzorgen. En ik kan zeggen het was weer heerlijk!!

woensdag 20 juni 2012

Gras en aardbeien

Me vandaag weer een heerlijk middagje op de tuin vertoefd. Allereerst het gras onder handen genomen. En dat was een ware klus. Dit was langen al weken niet gebeurt. Voor het eerst halverwege de klus bedacht dat het leuk zou zijn als ik ook een before foto zou hebben. Zodat jullie ook zien dat het er niet altijd top uit ziet. Dus bij deze een tussendoor foto, ik was bij deze foto op de helft.... Verder weer bergen aardbeien geoogst. Van de week al met de kinderen limonade gemaakt Tycho; Mama ik wil aardbeien limonade. Mama; tja dat hebben we niet ik zal het op het lijstje zetten. Tycho; maar mama jij kan toch limonade maken en we hebben aardbeien. dus tja je kan niet anders;-) Ook de aardbeienwijn is in de maak, maar nu heb ik de aardbeien gekookt tot jam. En er is nog genoeg om mee te nemen als hapje, op brood etc.

donderdag 14 juni 2012

Vandaag weer aan de slag op de tuin. Ik zag er al weken tegen op. En helaas geen before en after foto's maar ik ben tevreden. De rand van de tuin op orde!! Ff voor het verhaal het is dus de bedoeling dat iedereen zijn randje tot 30 cm vanaf de tuin tot het pad op orde houdt. Gevolg de één maakt er 60 cm walhalla van. De ander doet niks. Nou ben ik altijd van het op orde hebben, maar het was nogal moeilijk. Inmiddels besloten om er een rand bloemen van te maken, zodat ook mijn huis voorzien wordt. Maar dan moest het eerst leeg. En dat is gelukt (helaas ik moet nog een stuk, maar dit gedeelte is gedaan!
Gister een lekker druk dagje gehad wat betreft tuin zaken. Allereerst op de tuin aan de slag geweest. En wat heeft het opgeleverd. In ieder geval een minder groot tomaten oerwoud. Ik heb helaas ook veel bloemen weg (moeten) knippen. Maar het is een stuk overzichtelijker geworden. Verder heel erg genoten van alles wat ik kon oogsten. Het was weer een mandje vol met vitamines. Wat een genot! In de middag waren de vlierbloesem bubbels klaar. Inmiddels is het gebotteld en gekoeld. Helaas niet mijn drankje. Ik vindt het niet heel lekker. Er zijn gelukkig wel mensen die het lekker vinden. Smaakt een beetje naar lichi's zeggen ze...

maandag 11 juni 2012

Aardbeienwijn

Ja,ja ik heb weer een nieuw projectje, wijn maken. Eerst de brouwshop geplunderd. Hier heb ik het waterslot, gistingsvat en het waterslot gekocht (met stop natuurlijk). Ik had al een beetje gezocht naar welke wijn ik kon gaan maken. Wat nu als eerst te oogsten was, was de rabarber. Helaas dat vindt ik dus niet lekker, en om nou op rabarberwijn te wachten (kan een paar maanden duren) en erachter te komen, dat ook de wijn van de rabarber niet lekker is, lijkt me niet wat.... Dus gekozen voor wat er daarna geoogst kon worden en echt lekker is; aardbeien. En echt tijdens het maken rook het al heerlijk. Nu nog 3 maanden wachten. Het is wel mega leuk om te doen. Ik denk dus dat ik snel nieuwe vaten met toebehoren ga halen en ook begin aan eikenblad-, vlierbes- en bramenwijn.