Moestuin Juni 2012

Moestuin Juni 2012

dinsdag 27 maart 2012

Laatste hand aan vijver en grasveld


Vandaag nog snel de laatste hand gelegd wat betreft de vijver en het grasveld.
Wat betreft de vijver had ik de vijver zelf al schoon, ook de planten eromheen wat ingekort en het onkruid verwijderd. Vandaag nog een nieuwe plant in de vijver gezet, en een pot kikkerdril in de vijver gedaan (beide gekregen van mijn ouders). Je ziet er nu weinig van, maar ik ben benieuwd!
Wat betreft het grasveld, was ik al begonnen met het maaien van het oude gras. Vorig jaar hadden we nog een bak tegen het huisje staan en veel rommel naast het huisje liggen. Dit is inmiddels allemaal weg. En de bank staat er voor in de plaats. Ik had in het najaar een poging gedaan om gras te zaaien. Helaas is dat niet gelukt. Nu hebben we dit aangevuld met nieuwe graszoden. In de hoop dat het straks weer een mooi geheel is! Voorlopig in ieder geval heel veel water geven!

maandag 26 maart 2012

Opruimen, zaaien, poten, verspenen & asperges


De afgelopen week hard bezig geweest met de tuin op orde houden en maken. Hierbij hoort ook dat Jurgen een aanhanger vol bende weggehaald heeft van de tuin, waar ik dan weer erg blij mee ben!
Wat betreft het zaaien poten e.d. ben ik veel opgeschoten. De aardappels zit in inmiddels ook in de grond. Ook meer bieten, sla soorten, spinazie e.d. zijn gezaaid. broccoli, bloemkool, paksoi en andere spullen die in de kas waren opgekomen zijn uitgezet. en wat dingen waar niet veel van was opgekomen heb ik opnieuw gezaaid.
Tijdens het opruimen van de tuin zag ik een eerste dikke asperge die de kop kwam opsteken. Van de rest nog geen spoor te bekennen, maar dat kan snel gaan!

Verder heb ik vooral erg veel genoten door niks te doen (boekje lezen, wat drinken en naar de kinderen kijken die heerlijk aan het spelen zijn!)

zaterdag 17 maart 2012

Maart roert zijn staart


De afgelopen week weer veel op de tuin bezig geweest. Wat betreft de hardware is de inrichting van het huisje eindelijk weer compleet. De kasten staan en zijn ingericht. Ook is manlief gestart met het maken van het hekwerk tussen ons en de "windsingel".

Wat betreft het zaaigoed heb ik m.n. veel uitgezet namelijk; sla (verschillende soorten), kapucijners & doperwtjes. Ook heb ik nieuwe knoflook gepoot. Ik kwam er van de week achter dat de knoflook die ik in het najaar had gepoot vol zat met beesten, dus die heb ik weggehaald en elders nieuwe gezet.

Verder ben ik weer bezig geweest met het schoonmaken van de tuin. Foto verschilt misschien niet veel van de vorige (van voor de vorst) maar er zit al veel meer in de grond en ook de fruittuin is al een stuk schoner. En tja in de tussentijd zag het er toch minder netjes uit ;-)

Verder ben ik nu vooral de radijs en rabarber de grond uit aan het kijken, het ziet er naar uit dat, dat het eerste is wat ik uit eigen tuin zal eten. en de eerste bladeren van de rabarber zijn zichtbaar!!

In ieder geval al weer genoten van de eerste zonnen stralen! Helaas is de vorst nog niet verdwenen. Het genieten is begonnen!

zondag 4 maart 2012

Meer klusplezier en zaaiupdate nummero 2


Wat betreft het klussen gaan we gestaag door. Jurgen heeft voor mij een mooie nieuwe steun gemaakt voor de boontjes. Ziet er minder romantisch, boerentrienerig en leuk uit als de bamboestokken. Maar het werkt een stuk efficiƫnter!
Verder zijn we bezig met de binnenkant van het huisje. Oude kasten van de zolder komen daar, maar moeten wel even op maat gemaakt worden.
Wat betreft het zaaien heb ik buiten nog wat mosterd sla, tuinkers (voor de zaden), spinazie en een paar rijtjes bieten gezaaid.
In de kas heb ik broccoli, pastinaak, prei (2e kans), koolrabi, bleekselderij en annanaskers gezaaid. Tafeltje raakt al behoorlijk vol!