Moestuin Juni 2012

Moestuin Juni 2012

woensdag 21 september 2011

Huisje opknappen (deel 1)


Eindelijk de keus gemaakt. Wegens de kosten, gemak e.d. ervoor gekozen om het huisje op de tuin op te knappen en geen nieuw of tweede hands huisje aan te schaffen. Dit moet dan wel snel gebeuren, want nog een winter bijna kaal overleeft ie niet. Er voor gekozen om het per kant aan te pakken. Dit is ook meteen een stuk leuker. anders moet je eerst het hele huisje kaal halen. De eerste kant is inmiddels helemaal af. Dit was ook meteen de kant die echt het hardst nodig was. Dus mocht ik het niet af krijgen is het geen drama. Maar ik ga ervoor het gewoon af te maken. En ook kant 2 staat bijna helemaal in de verf. Op de rest dan maar!!

maandag 5 september 2011

Picknicktafel & inmaken


Deze week druk op de tuin, eindelijk werkt het weer, weer een beetje mee en ook de tijd ontbreekt even niet.
Wat we al een tijdje wouden hebben op de tuin is een picknicktafel. Zodat we ook daar lekker kunnen eten en makkelijk kunnen zitten. Gister in de overvecht bleek het tuinmeubilair in de aanbieding. Dus wij zijn tevreden naar huis gegaan.
Verder sinds maanden weer eens wat ingemaakt. de wortel vlieg heeft toegeslagen in de wortels dus die moesten geoogst. maar alles in 1 keer opeten is wat te veel van het goede. Meteen ook nog wat courget op zoetzuur gezet en eindelijk de zaden van de tuinkers geoogst.

zaterdag 3 september 2011

Reddingsactie deel 7 (kersenboom)


Zo'n ander halve maand geleden hadden we onze kersen moeten oogsten, maar helaas. Ondanks een net om de boom konden de spreeuwen ze toch te pakken krijgen. Volgens een buurman vlogen ze van onderen het net in, pakte een kers en vlogen ze er netjes weer uit. Hij had ervan genoten.
Na de oogst is het echter ook tijd om de kersenboom te snoeien, ofwel reddingsactie deel 7. Wel de laatste in het rijtje. De vraag is of het een reddingsactie is geweest of dat we een boom hebben vermoord. De vorige eigenaar had de boom nogal verminkt. Wij hebben adviezen gevolgd van tuin genoten, maar ik vraag me af of we het zelfde hebben gedaan.