Moestuin Juni 2012

Moestuin Juni 2012

zondag 31 juli 2011

Reddingsactie deel 6 (fruitkooi)


Zondag ochtend en het was zo ver, hard aan de bak want de fruitkooi moest geheel ontmanteld.
De reden? Hij was mooi, groot, maar soms zo onhandig. Inderdaad er kwamen geen vogels in. Maar niet alle planten stonden tegelijk in bloei wat betekende dat sommige planten slecht bevrucht werden (kwamen ook geen hommels en bijen in) omdat de kooi voor andere planten al dicht gezet was. Daarbij moeten we elke winter het net weghalen omdat de eventuele sneeuw erop blijft liggen en dat houdt de kooi niet.
En last but not least onkruid verwijderen was een regelrecht drama, ik kon niet overal bij etc. Gevolg 1 groot onkruid feest.

Het plan is om alle fruitboompjes een apart net te geven en bessen krijgen nog een mini kooitje.

Het grootste gedeelte was al gedaan. De aardbeien waren weg. Een groot deel van het net was al weg. Nu de palen weg/ verplaatsen, onkruid eruit. Onkruid vanaf de achterkant weg. Boompjes in een netje (want in de week dat de fruitkooi zonder net had gestaan hadden de vogels al 2 van mijn lekkere appeltjes aangevreten. een behoorlijke klus, maar het is gedaan, het staat er nu eindelijk weer netjes bij. Nu nog houden zo.

woensdag 27 juli 2011

Man lief heeft een buitenkeuken


Ja het is zo ver, Man lief heeft een buiten keuken. Een zelfgemaakte versie op de tuin. Helemaal leuk en vanmiddag is hij direct uitgeprobeerd. Ik hoop op weken mooi weer dan kunnen we daar heerlijk kokerellen!

Reddingsactie deel 5 (aardbeien)


Vandaag m.n. de aardbeien gered!
Ze stonden in de fruitkooi en kregen daar allereerst te weinig zon, namen veel ruimte in en alle soorten en leeftijden stonden door elkaar.
Een gedeelte van de aardbeien (mn de doordragers) hebben een eigen "tuintje" gekregen. De andere aardbeien (mn de enkele dragers) staan aan de buitenkant van de tuin, daar nemen ze geen kostbare ruimte in en het werkt goed tegen onkruid!

maandag 25 juli 2011

Reddingsactie deel 4 (Grasveld)


Ook het grasveld is weer op orde. Waar het gras eerst op enkele plekken letterlijk kniehoog in bloei stond, is alles nu weer netjes kort. Ook de braam is teruggedrongen tot het hek. En onder de kersenboom is alles het woekerende onkruid weg gehaald. Heel prettig want het is het eerste wat je ziet als je binnenkomt.
Op naar de volgende reddingsactie!

zaterdag 23 juli 2011

Reddingsactie deel 3 (bloementuin)


Ook reddingsactie deel 3 is een soort van afgerond. De bloementuin is onkruidvrij. Er staan helaas ook wat (in mijn mening) erg lelijke bloemen, maar die heb ik er voorlopig nog maar even in laten staan.

dinsdag 19 juli 2011

Reddingsactie deel 2 (groentetuin)


Het weer werkte mee vandaag. Dus in 2 uur tijd heb ik het voor elkaar gekregen om het groente tuin gedeelte helemaal netjes te krijgen. Naast wat spullen geoogst te hebben, veel onkruid gewied. Overtollig blad weg gehaald etc. En ik moet zeggen het ligt er weer netjes bij!!

maandag 18 juli 2011

Reddingsactie deel 1 (Kas)


Tja het is weer zo ver, de tuin is chaos (in mijn ogen dan). Op zich ziet het er nog redelijk uit vergeleken andere tuinen. Maar aangezien ik een pietsie perfectionistisch ben kan ik niet zo goed tegen onkruid, te hoog gras e.d. Maar steeds als ik vrij ben regent het of ben ik ziek...
Vandaag ben ik dan ook gestart met de grote reddingsactie. Ik hoef alleen morgen te werken en dan heb ik vakantie dus tijd genoeg (als het goed is).
Aangezien het ook vandaag vooral regende gestart met de kas. Een chaos met omgevallen en uit de kluiten gewassen komkommer en tomaten planten. Wel de eerste tomaten kunnen oogsten (eindelijk) en er lijkt nog meer tomaten oogst aan te komen.
Wat betreft de komkommer oogst die ging al mega goed.
De meloen ging goed tot ik hem stuk snoeide (tja nog steeds spijt) en de aubergine's staan in bloei.
Na een uurtje hard aan het werk is de kas nu weer om aan te zien. Als het de rest van de week nou een pietsie droger is, kan ik ook dat aanpakken.