Moestuin Juni 2012

Moestuin Juni 2012

zaterdag 19 februari 2011

De kas is binnen en het frame staat

Ja ja hij is er, de kas!!
3 weken eerder dan verwacht werd hij geleverd. Vorig weekend heeft Jurgen het frame neergezet en vastgezet op de fundering. We hopen dat dit weekend het glas er ook in gaat.

Het zaaien gaat ook verder;
Buiten;spinazie, worteltjes, radijsjes & veldsla
Binnen: sla.

Van de week heb ik een paar dagen vrij, ik hoop dan dat ik de tuin een beetje opgeruimd en af krijg. Dan komt er een nieuwe overzichtsfoto. Met kas.

maandag 14 februari 2011

Bloemen tuintje

Vandaag veel van plan op de tuin. Helaas begon het te regenen dus ik ben niet heel lang gebleven. Wel de tuin waar de bloemen komen gesnoeid en onkruid vrij gemaakt. Er is zit nog van alles onder de grond, en de eerste dingen laten hun kopjes al zien zoals onderin de foto rode knopjes van de rabarber.

Thuis inmiddels de blauwschokkers (kapucijners) en de kleine boontjes gezaaid.

zondag 13 februari 2011

Compotshoop & paddestoelen


Deze week een wat rustigere tuin week. Al was het alleen al omdat ik niet zo veel kon met mijn rug en bekken. Jurgen heeft dat vandaag echter keihard goedgemaakt en heeft van de pallets een ware composthoop gemaakt. We hadden al een composthoop, alleen nu met die meters tuin erbij konden we een grotere maken op een betere plek.

Gister ook broed voor 2 soorten paddenstoelen besteld (Buna shimeijj & de Grijze oesterzwam). Jurgen heeft al boomstronkjes gezaagd. Ben benieuwd wat dat gaat worden! Met een beetje geluk eind dit jaar eigen paddestoelen oogst;-)

Verder chagrijnig op de buurman die heeft bedacht de tegels uit de tuin te halen. Oké het was zijn tuin, maar laat het even weten. Daarnaast hadden we 2 stapels tegels staan. Misschien had hij die beter mee kunnen nemen zodat wij nu niet weer opnieuw tegels moeten leggen....

zondag 6 februari 2011

Spitten en nog eens spitten.

Ja deze week was wederom een druk tuin weekje. We hebben vooral heel veel gespit, we want na een stuk of 7 tuintjes zei mijn bekken/rug stop en heeft Jurgen het overgenomen (en nee ik heb niet alles op dezelfde dag gedaan). Maar het is gelukt alle tuintjes zijn gedaan! Ook de glasbak is schoon en terug gezet. Nu nog open zodat ik even lekker van het weer kan genieten. Daarna zet ik hem dicht zodat de grond wat kan opwarmen om ook daadwerkelijk te gaan zaaien.
De kinderen hebben ook "gespit" op zoek naar hun schat (de aardpeer)en hebben behoorlijk wat weten op te graven. Verder hebben ze zich vermaakt met de schommels die we voor hen hebben opgehangen.

Wat zaaien betreft ben ik ook begonnen,
Binnen 2 soorten pepers en 2 soorten paprika gezaaid en daarnaast aubergine.
In de minibuitenkas wat knolvenkel, bloemkool en Artisjok. En "last but not least" buiten een aantal aardpeertjes opnieuw gepoot zodat we ook volgend jaar weer oogst hebben.

Het zwaarste werk is nu gedaan, maar er moet nog veel meer gebeuren (compost hoop maken, fruit kooi herstellen, opruimen, snoeien, kas plaatsen) of wel we zijn nog even bezig.