Moestuin Juni 2012

Moestuin Juni 2012

dinsdag 31 augustus 2010

Mais

Ja, ja vandaag weer een ochtendje naar de tuin geweest. Naast hetgebruikelijke kopje koffie en het gewone onderhoud als onkkruid wieden heerlijk genoten. Als oogst een pompoen en onze eerste mais meegenomen. En het was heerlijk!!!

zondag 22 augustus 2010

Liguster


Vandaag de lier van het clubhuis meegenomen om eens te kijken of we de liguster weg konden krijgen. Bij de kersenboom stonden er 3 en na niet al te lang is het gelukt die zijn weg.
Daarna gestart met de lange haag tegen het pad aan. Er kwam echter een vriendelijke meneer van de tuin die wel een goede spade had (alla 250 eurotjes). En die schept het er allemaal zo uit. Het laatste stukje nog met de lier gedaan.
Maar de conclusie is, de heg is eruit!!!! En daar ben ik dus mega blij mee.

Tomaten nieuws


Gister op de tuin begonnen met het slechte nieuws omtrent de tomaten. De Aardappel ziekte zit erin dus ik ben begonnen met het geheel rooien en oogsten van Tycho zijn tuintje. Bijna alles is nog groen, maar schijnt thuis nog rood te worden en niet eens ziek. Vandaag onze tuin ook gedaan totale oogst 5 pedaalemmer zakken vol.
Op de foto is alles van Tycho zijn tuin (2 zakken).
Het goede nieuws omtrent de tomaten is dat mijn kas is goedgekeurd!!! Dus volgend jaar mag ik een redelijke grote kas neerzetten die officieel te dicht bij de erfgrens van de buurman ligt (de buurman vond het al best, het bestuur nu ook).

dinsdag 17 augustus 2010

Aan het werk

Terug van vakantie hadden we weer goede zin en zijn hard aan de slag gegaan. Allereerst veel standaard werk als zaaien en onkruid wieden. Helaas is dat laatste nog niet helemaal af.
Daarnaast ook wat hardware gedaan. Er staan 2 bakken leeg die nog niet af waren. Die hebben we afgemaakt en meteen maar zeil over gegooid zodat ik volgende week er niet weer onkruid uit hoef te halen, want dat is echt zonde van mijn tijd.
Een derde bak kleiner gemaakt, dit wordt volgend jaar Sterre haar tuintje. Ook is het de bedoeling dat er naast haar tuintje een heuse kas komt. Dat is kantje boord of het past (of eigenlijk niet het past niet ik zit te dicht aan de rand), maar een aanvraag ligt bij het bestuur. Ze gaan deze week vergaderen!!! Dus het duimen kan beginnen (duimen, hopen, bidden, etc).
Ofwel al druk bezig met het nieuwe seizoen terwijl het oude nog niet eens is afgesloten. Het oogsten is nog volop aan de gang. Inmiddels bergen bramen aan het oogsten (die naast de tuin staan). Enkele bonen en de eerste tomaat uit Tycho zijn tuin. Ook de courgets blijven groeien.

donderdag 12 augustus 2010

Courgette oogst na vakantie


Terug van vakantie direct naar de tuin geweest. Ondanks dat mijn schoonmoeder enkele courgettes heeft opgegeten nog een zeer grote courgette oogst, niet alleen veel, maar vooral ook groot!!!
Dus wie er trek heeft, kom ze maar halen;-)