Moestuin Juni 2012

Moestuin Juni 2012

maandag 24 mei 2010

Oogsten

Na een weekendje weg eindelijk even bij de tuin geweest. Jurgen had wel water gegeven dus de planten hebben hun best gedaan. Zo loopt de asperge uit (zei takken e.d.). Ook het onkruid is hard bezig zich te vermenigvuldigen (helaas). De reden om na te weinig slaap naar de tuin te gaan was om spinazie te halen voor het avondeten (en ik heb me verbaasd, we hadden nog wat " winkel" spinazie liggen, en je proeft echt verschil!!!!). Ook voor de komende dagen wat eten meegenomen, rucola en sla. Het echte oogsten begint, zoveel mogelijk uit eigen tuin eten de komende maanden, genieten dus.

zondag 16 mei 2010

Fruitkooi en overige tuindingen


Druk weekend op de tuin gehad. Gister begonnen met plantjes ruildag, hier nog een derde courget soort (gele courget) en enkele afrikaantjes (tegen alle ongedierte ongeveer) gescoord.
Voor de rest m.n. onkruid gewied. Ook zijn we hard bezig geweest om mijn verjaardags geld op te maken, we hebben namelijk de fruitkooi gemaakt!!! Gevuld met rode bes, frambozen, pruim, appel en aardbeien.
Voor de kinderen zijn vooral de dieren op de tuin geweldig. Naast vogels, wormen, rupsjes, lieveheerstbeestjes e.d. kwam er dit weekend ook een lelijke pad voorbij. Hadden we een heuse koninginnenwesp die in ons huisje een nest aan het maken was (toch maar even weggehaald) en zat er op de parkeerplaats een schildpad (die waarschijnlijk gedump was en mee is genomen door een andere tuinder). Ofwel de kinderen vermaken zich prima!

woensdag 12 mei 2010

ijsheiligen een tuin vol (ook met onkruid).

Ja het is zo ver, ijsheiligen in aantocht!!!
Het gaat nergens over want er is de afgelopen dagen nog vorst geweest. Normaal is het zo'n 10 graden warmer!!!
Wel staat alles in de tuin, vele vragen wat er nou in staat, dus bij deze een rijtje
artishok, asperge (eerste komen op, maar de oogst is pas volgend jaar), zonnebloemen, kropsla, pluksla, rucula, spinazie (van de week al van geoogst), peterseie, basilicum, schorseneren, bloemkool, spruit, aardpeer & venkel (gekregen van een medetuinier, worteltjes, prei, tomaten (allerlei soorten) aubergine, pepers, paprika, radijsjes, mais, amarant, courget (3 soorten) meloen, pompoen, snackkomkommer, appel, aardbei, pruim, framboos (zomer en herfst)kikkererwt & kievietsboon.
Ik geloof dat dat het was, maar ik zal vast iets vergeten zijn. Nu maar duimen dat ik ook kan gaan oogsten!!

Voor de rest mn veel onrkuid weggehaald, dat lijkt het altijd te doen. Grasmaaien is er nog niet van gekomen. Het gras is nat, dus dat moet in de komende dagen gebeuren!!

maandag 10 mei 2010

Resultaat een week afwezig

Vorige week had ik al mijn 1 jarige planten al op de tuin gezet. Het was wat vroeg, maar mijn kasje was vol en enkele planten werden toch echt te groot. Vandaag (na een week niet geweest te zijn) viel het resultaat mee!!! Het meeste leeft nog. Ook het onkruid valt mee, ondanks de regen en zonneschijn is het niet dramatisch.
Van mede tuinieders begrepen dat het een slecht jaar wordt (en ik geloof ze, ze hebben ervaring). Het is nog te koud, planten groeien slecht e.d. Voor mij komt het niet heel slecht uit, heb ik de tijd om de hardware echt goed op poten te zetten.
Inmiddels ook begrepen dat ik het kan vergeten wat kersenoogst betreft. Ik had maar twee takjes in bloei staan. Wat navraag gedaan en wat blijkt, de boom is vorig jaar bruut (lees te bruut) gesnoeid. Dus ik hoop dat ie volgend jaar is bijgekomen.

Deze week in iedergeval wel wat tijd voor de tuin, dus dat wordt onkruid wieden, gras maaien enz. En maar duimen dat de nachtvorst uitblijft.